Znajdź pierwiastki
Ula: 4√4
7 gru 20:58
Jerzy:
= 41/4 = (22)1/4 = 21/2 = √2
7 gru 20:59
Adamm: z4=4
z4−4=0
(z2−2)(z2+2)=0
(z−√2)(z+√2)(z+i√2)(z−i√2)=0
7 gru 21:00
Ula: Chodzi o liczby zespolone
7 gru 21:00
Jerzy:
To na drugi raz pisz, bo nikt nie jest jasnowidzem.
7 gru 21:01
Adamm: jest napisane w tytule
7 gru 21:02
Jerzy:
Gdzie ?
7 gru 21:02
Ula: Nie musisz być nie miły
7 gru 21:02
Adamm: pisze "Znajdź pierwiastki", liczba mnoga implikuje że chodzi o liczby zespolone
7 gru 21:03
Jerzy:
To pisz jasno: z = 4√4
7 gru 21:03
Ula: Chodzi o to żeby rozpisać to na w0=, w1= itd
7 gru 21:04
Ula: Sort w zadaniu było tak jak napisałam
7 gru 21:04
Ula: Sory
7 gru 21:05
Adamm: Ula, rozłożyłem ci wielomian, patrz post 21:00
7 gru 21:05
Jerzy:
Widzę Cię na forum od niedawna, ale może to tylko Twój nowy "nick" Adamm ,
ja już jestem trochę na tym forum i nieraz szlag trafia,
jak ludzie piszą niepełną treść zadania...przekonasz się sam.
7 gru 21:08
Ula: Kurde nie za bardzo wiem o co chodzi bo wykładowca robił to inaczej obliczał moduł potem Kąty
potem liczył w0 w1 w2 w3
7 gru 21:08
Adamm: Ula, twój wykładowca robił metodą "na pałę", czytaj wzór de Moivre'a
7 gru 21:12
Jerzy:
Bo jest kilka sposobów rozwiąznia tego zadania.
7 gru 21:12
Ula: A pomożecie rozwiązać mi to tak jak on to robił?
7 gru 21:13
Adamm: metoda ta jest w poście niżej, szukaj nicku Metis
7 gru 21:14
Ula: Próbowałam to robić pierwszy wynik miałam 4√4(1+i*0)
7 gru 21:15