matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw w postaci algebraicznej
Ula:
z=4(coś 7x
π
3
+isin 7x
π
3
)
7 gru 20:40
Jerzy:
IzI = 4
7π
π
√
3
cos
= cos
=
3
3
2
7π
π
1
sin
= sin
=
3
3
2
√
3
x
=
2
|z|
1
y
=
2
|zI
z = x + i*y
7 gru 20:51
Ula:
A nie powinno wyjść 2+2√3i?
7 gru 21:11
Jerzy:
Napisałem odwrotnie... powinno być;
π
1
cos
=
3
2
π
√
3
sin
=
3
2
7 gru 21:19
Ula:
Czyli wyjdzie 2+2√3i?
7 gru 21:28
Jerzy:
Tak.
7 gru 21:30
Ula:
Dziękuję bardzo
7 gru 21:47
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick