matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź iloraz monotonicznego ciągu geometrycznego
mental2009:
(a
n
), jeśli n ≥ 1 oraz a) a
8
= −2, a
9
= −8 b) a
3
= 2, a
6
= 128
7 gru 18:08
5-latek:
Podaj definicje ilorazu ciagu geometrycznego .
7 gru 18:10
jożin:
a) q=4 b) q=4
7 gru 18:11