Udowodnij równość (L=P)
wuwzek: Udowodnij równośc, aby lewa strona = prawa strona:
Ktoś może pomóc w tym zadaniu? Bo już nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
| | cosα −1 | |
sinα · |
| = (cosα −1) · tgα |
| | cosα | |
7 gru 16:52
zef: tu nawet nie ma co udowadniać.
| | sina | |
Zamień tga na |
| i tyle. |
| | cosa | |
7 gru 16:53
Eta:
Jakiego pomysłu ? ?
| | sinα | |
P= (cosα−1)* |
| = L |
| | cosα | |
i po ptokach
7 gru 16:55
5-latek: Witam

Ktorych ptokach?
Bo jesli chodzi o te z filmu Hitchocka to one narobily najpierw duzo szkod .
7 gru 16:58
wuwzek: Wiedziałem, że to będzie proste
7 gru 17:00