matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla jakiego m
Dawid:
Jest wyrazenie |2x−4|=m+2 Okresl liczbe rozwiazan dla parametru m . Rozwiaze ktos?
7 gru 11:36
Jerzy:
Czerwona to: y = m + 2 Dla m + 2 < 0 ⇔ m < −2 − brak rozw. Dla m + 2 = 0 ⇔ m = −2 − 1 rozw. Dla m + 2 > 0 ⇔ m > −2 − 2 rozw.
7 gru 11:39