równanie macierzowe
ratatunku: macierze
czy dobrze wykonałem tą operacje na macierzach?:
AX(B+2J)(−1) = C
więc :
X = A * C * (B+2J)
dalej musze podstawic macierze, ale byloby bez sensu liczyć, jeśli przekształciłem w zły sposób
7 gru 03:52
Omikron: A−1 powinno być, bo jak likwidowałeś A to przez mnożenie przez macierz odwrotną
7 gru 09:24
ratatunku: kurde, zle zapisalem
postac pierwotna to:
AX(B+2J)−1 = C
moje rozwiazanie:
X = A−1 * C * (B+2J)
7 gru 11:18
ratatunku: dobrze to zrobilem?
7 gru 12:15
Omikron: Tak
7 gru 12:16
Benny: Jeśli macierz A jest odwracalna, to tak.
7 gru 12:17
Omikron: No tak, ale to wyjdzie przy podstawianiu macierzy
7 gru 13:10