matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wykresu funkcji trygonometrycznych
Mateusz:
Witam mam problem z dwoma przykladami a)
PI
cos2(x−
)
3
W jakiej kolejności to zrobić? 1.cosx
PI
2.U[
;0]
3
PI
3.cos2(x−
)
3
Obliczajac miejsca zerowe, czy w inny sposób?
PI
b) 3cos(4x−
)
4
7 gru 00:15
Jerzy:
2
a) y = cos( 2x −
π)
3
1) y = cos2x
2
2) y = cos(2x −
π)
3
b) 1) y = cos4x
π
2) y = cos(4x −
)
4
π
3) y = 3cos(4x −
)
4
7 gru 08:24