matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
primo:
jak wyprowadzić parametryczne równanie okręgu(wiem jak wygląda ale nwm jak wyprowadzić ... ?
6 gru 22:18
Mila:
P=(x,y)
x
y
cosα=
, sinα=
r
r
x=r*cosα y=r*sinα, α∊<0,2π>
6 gru 22:27
primo:
dziękuje
7 gru 12:41