dredzia: ||x|-1|=4
jak to obliczyć ?
6 lis 17:02
agacia...:
2
------------
1+V3+v2
V - Pierwiastek
Jak usunąć z tego niewymierność
6 lis 17:08
6 lis 17:11
marysia:
2 ( 1 + V3 - V2) 2 ( 1 + V3 - V2 )
---------------------------------------- = ------------------------ =
2
[ ( 1 + v3) + V2] [ ( 1 +V3 ) - V2] ( 1 + V3 ) - 2
2 ( 1 + V3 - V2) 2 ( 1 + V3 - V2)
-------------------------------- = ---------------------- =
1 + 2 V3 + 3 - 2 2 V3 + 2
2 ( 1 + V3 - V2 ) ( V3 - 1 ) V3 -1 +3 - V3 - V6 +V2
-------------------------------------- = ------------------------------- =
2 ( V3 + 1) ( V3 - 1 ) ( 3 - 1)
2 + V2 - V6
------------------------


2
6 lis 17:42