matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstawienie ułamka okresowego w postaci zwykłego, użycie ciągu
Iga:
Przedstaw ułamek okresowy w postaci ułamka zwykłego z wykorzystaniem ciągu 0,2323(23)
6 gru 21:01
Adamm:
23
23
23
23
1
0,(23)=
+
+
+...=
*
=
100
10.000
1.000.000
100
1
1−
100
23
=
99
6 gru 21:04