matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
zad:
2
x
+2
− 2
x
−1
=14
2
x
2
x
*2
2
−
=14
2
−1
t=2
x
t
2t
2
−
=14
1
2
2t
2
−2t−14=0 Δ=4+112 Δ=116 i coś źle bo raczej nie może wyjść pierwiastek w odpowiedziach ma wyjsc x=2
6 gru 19:46
Adamm:
2
x
2
x−1
≠
2
−1
6 gru 19:47
zad:
2
x
*2
−1
6 gru 19:55
Adamm:
tak
6 gru 19:56