wyznacz miejsce zerowe funkcji
Maćk: Oto przykład którego nie potrafię rozwiązać,
wyznacz miejsce zerowe funkcji:
prosze o pomoc
6 gru 18:11
rejnold: pierwiastek ≥ 0
6 gru 18:26
5-latek:

To jest wykres tej funkcji
ta funkcja nie ma miejsc zerowych bo 1≠0
6 gru 18:27
5-latek: rejnold a wolno dzielic przez0?
6 gru 18:28
Maćk: dzięki 5−latku

a coś takiego
| | (x+1)(x−2)(x+3) | |
f(x)= |
| ? |
| | 1+||x−6 | |
Dziedzina to zbiór liczb rzeczywistych?
bo |x−6|≠−1 ?
6 gru 18:32
Adamm: jeśli w mianowniku miało być 1+|x−6| to tak
6 gru 18:35
5-latek: Jesli chodzi o dziedzine to tak
Miejsca zerowe to x=−1 ,x=2 ,x=−3
6 gru 18:35
Maćk: tak wszystko się zgadza, dziękuje i miłego wieczoru
6 gru 18:39