rysunek
Karina : Na rysunku jest przedstawiony wykres funkcji f.
a) Naszkicuj wykres funkcji g(x) = f(−x).
b) Podaj zbiór rozwiązań równania g(x) = 2
c) Naszkicuj wykres funkcji h(x)=|2f(x)|
nie umiem rysować na tej stronie wykresow to wam napisze XD
funkcja jest malejąca od −3 do −2 (o 2 kratki w dół) potem jest rosnąca od −2 do −1 (6kratek
do góry)potem jest stała od −1 do 2 i znowu jest malejąca od 2 do 3 (1 kratka w dół)
6 gru 16:11
Janek191:
a) Odbij wykres symetrycznie względem osi OY
6 gru 16:13
Karina : i z obydwu stornjest zamkniety wykres
6 gru 16:13
tomek:

taki wykres?
6 gru 16:15
Karina : tak, doklandnie taki
6 gru 16:16
Karina : pomoże ktoś xd

?
6 gru 16:21
tomek:

a) symetria względem osi Oy
6 gru 16:32