x2 +1 | 1 | x | ||||
Dane jest równanie | − | = | z niewiadomą x. | |||
a2x − 2a | 2 − ax | a |
x2 + 1 | 1 | x | |||
+ | = | ||||
a(ax −2) | ax − 2 | a |
x2 + 1 + a − ax2 + 2x | |
a(ax−2) |
(1−a)x2 + 2x + 1 + a | |
Delta licznika > 0: a∊R / {0} | |
a(ax−2) |
2 | ||
Dwa różne dla Δ > 0 ∧ f(a) ≠ 0 ∧ f( | ) ≠ 0, gdzie f(x) = (1 − a)x2 + 2x + 1 + a. | |
a |
2 | 2 | |||
Jeden dla [ Δ = 0 ∧ f(a) ≠ 0 ∧ f( | ) ≠ 0 ] ∨ [ Δ > 0 ∧ f(a) = 0 ∧ f( | ) ≠ 0 ] ∨ | ||
a | a |
2 | 2 | |||
[ Δ > 0 ∧ f(a) ≠ 0 ∧ f( | ) = 0 ] ∨ [ 1 − a = 0 ∧ f(a) ≠ 0 ∧ f( | ) ≠ 0 ]. | ||
a | a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |