matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Kuba:
limx→oo = 1/(e
x
*arcctgx) proszę rozpisać, dziękuję
6 gru 01:36
Jerzy:
−1
e
2x
1+x
2
2x
= H = lim
= lim
= H = lim
=
1
−
1+x
2
e
2x
2e
2x
1
1
= H = lim
= [
] = 0
e
2x
∞
6 gru 08:30
Jerzy:
Jest drobna pomyłka
−1
e
x
1+x
2
2x
= lim
= lim
= H = lim
= H =
1
−
1+x
2
e
x
e
x
2
2
= lim
= [
] = 0
e
x
∞
6 gru 08:43