rozwiaz nierownosc
Przemo: log2 3x−7log2 2x +14log2 x −8>0 podstawilem zmienna t t1 wyszlo mi 8 t2=−1 wiec odrzucam bo t>0
nastepnym krokiem bylo podstawienie 8=log2 x i wychodzi ze x to 256 ale nwm co dalej dziekuje
za pomoc
5 gru 21:29
===:
to może zacznij od porządnego zapisu
5 gru 21:42
===: czy to jest::
log23x−7log22x+14log2x−8>0
czy też
log32x−7log22x+14log2x−8>0
5 gru 21:48
Przemo: Nie mam pojecia jak moglbym lepiej to zapisac log23x−7log22x+14log2x−8>0
5 gru 21:50
===:
czy na pewno nie jest to jednak ten mój drugi zapis
5 gru 21:52
Przemo: Dziekuje za cierpliwosc jeszcze raz log23x−7log22x+14log2x−8>0
5 gru 21:54
Przemo: Czy mam to robic tsk jsk robilem czy jskims innym sposobem?
5 gru 22:03
Przemo: Ehh no nic
5 gru 22:08
===:
x>0
log
2x=t i jakież tu założenie

t
3−7t
2+14t−8>0
(t−1)(t−2)(t−4)>0
pierwiastki znasz ....dalej banał
5 gru 22:12