matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciagu
bartek:
lim ( 4*3
n
−3*4
n
−1*4
−
1)/(4*5
n
+1 +4*3
n
+2)= n→
∞
5 gru 21:18
bartek:
( 4*3n−3*4n−1*4
−
1)/(4*5n+1 +4*3n+2)=
5 gru 21:22
bartek:
( 4*3
n
−3*4
n
−1*4
−
1)/(4*5
n
+1 +4*3
n
+2)=
5 gru 21:23