logarytmy
Kamil: log√3 16 − log3 27 =
5 gru 20:10
Jack:
zatem
log
√316 = log
3−116 = − log
316
log
327 = 3
5 gru 20:27
5-latek: Jack
√3= 3
1/2
5 gru 20:30
Jack: Tak...za duzo nauki.
5 gru 20:33
Kamil: 5−latek zgadza się, ale co dalej ?
5 gru 20:36
Jack:
To ze powinno byc
log√316 = log31/216 = 2log316
5 gru 20:40
5-latek: Teraz zgodnie ze wzorem co pokazal
Jack masz
log
31/2316−log
327= 2log
316 −llog
327 = log
316
2−log
327 = log
3256−log
327=
| | 256 | |
log3 |
| i tak to ja bym zostawil |
| | 27 | |
albo napisal ze = log
3256−3
5 gru 20:42
Kamil: ok dzieki wam
5 gru 20:43