matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Ola:
Oblicz granicę funkcji:
1
lim x
1−x
x−>1
5 gru 19:22
Ola:
1
Powinno być x do potęgi
1−x
5 gru 19:23
Jack:
a to ciekawe.
5 gru 22:50
Jerzy:
1
1/x
= lime
*lnx = lime
= e
−1
1−x
−1
5 gru 23:06