matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaglosc
Ola:
Zbadać ciągłość funkcji f(x)= x+3 x<0
sin3x
x≥0
x
5 gru 19:18
Jack:
jesli f(0) = lim x−>0
−
f(x) = lim x−>0
+
f(x) to funkcja jest ciagla.
0
f(0) =
0
funkcja nie jest ciagla bo nie da sie okreslic wartosci w zerze.
5 gru 20:25