3x3 | ||
f(x)= | ||
2x2 +x |
3 x3 | ||
f(x) = | ; x ≠ − 0,5 i x ≠ 0 | |
x*(2 x + 1) |
f(x) | 3 x | 3 | ||||
lim | = lim | = | = 1,5 | |||
x | 2 x + 1 | 2 |
f(x) | ||
lim | = 1,5 | |
x |
3 x3 | ||
lim ( f(x) − a x) = lim ( | − 1,5 x} = | |
2 x2 + x |
3 x3 − 1,5 (2 x2 + x)*x | − 1,5 x | |||
= lim | = | = | ||
2 x2 + x | 2 x + 1 |
− 1,5 | 3 | |||
= lim | = − | = b | ||
2 = 1x | 4 |
3 | 3 | |||
y =a x + b = | x − | |||
2 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |