Funkcja liniowa
Kris : Dla jakich argumentów funkcja y= −0,5x + 1 przyjmuje wartości ujemne?
Czy dobrze mi wyszło że dla x > 2

Proszę o sprawdzenie...
5 gru 19:01
Kris : Sprawdzi mi to ktoś? Proszę...
5 gru 19:07
Natalia: Jest dobrze
5 gru 19:12
5-latek: A na maturze to kto sprawdzi ?
5 gru 19:14
Kris : Ale to nie jest matura... A sprawdzi zapewne egzaminator
5 gru 19:15
5-latek: Ale czy samemu nie mozesz sobie sprawdzic ?
np x=1,5 czyli <2
−0,5*1,5=\+1=−0,75+1>0(nie spelnia
x=2 tp −0,5*2+1= −1+1=0 (nie spelnia bo ma byc ujemne
x=2,2
−0,5*2,2+1= −1,1+1 =−0,1<0 i gitarta
czyli musi byx x>2
Przeciez masz kalkulator
5 gru 19:21