matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
MM:
Całka cosxe
x
5 gru 16:49
Adamm:
∫cosxe
x
dx = sinxe
x
−∫sinxe
x
dx = sinxe
x
+cosxe
x
−∫cosxe
x
1
∫cosxe
x
dx=
e
x
(sinx+cosx)+c
2
5 gru 16:53