C
ratatunku: c++/c
od kilku godzin mecze sie z napisaniem kodu, ktory by zapisywał dane z dwu−wymiarowej tablicy
do pliku.txt, aby po otwarciu pliku wygladaly tak:
24
21
16
72
15
71
itd.
do tego co robie moge uzyc funkcji fwrite lub fprtinf
4 gru 22:46
ratatunku: PS: to bardzo pilne bo konczy mi czas na dokonczenie pewnego wiekszego programu do szkoły o
północy
4 gru 22:48
Metis: Polecenie?
4 gru 22:50
4 gru 22:51
rejnold: Metis, przecież napisał
4 gru 22:52
ratatunku: w skrócie: zrobić zapis do własnego formatu( w moim przypadku byłaby to zmienna, koniec linii,
nastepna zmienna itd)
4 gru 22:53
rejnold: "\n" − znak nowej linii
4 gru 22:57
jc: Ale w czym problem? Nie bardzo wyobrażam sobie, że piszesz większy program, a nie wiesz,
jak zrobić, aby program pisał wyniki. Przecież zawsze wynik możesz zapisać do pliku.
4 gru 23:00
ratatunku: chyba juz ogarniam
problem wynika z tego, ze pisze od doslownie 20h, zeby skonczyc przed deadline'm i juz nie
mysle
4 gru 23:01
rejnold: Wow, co to za projekt? Na zaliczenie projektu z infy?
4 gru 23:02
ratatunku: 1 rok infa, w skrocie to graficzny edytor tekstowy
4 gru 23:03
jc: No to się wyjaśniło

Masz przykłady w linku powyżej.
4 gru 23:12
ratatunku: w linku powyzej sa przyklady z fwritem a ja jednak robie fprintf i mam pytanie jak dodać koniec
linii przy uzyciu fprintf xD
4 gru 23:16
rejnold: do tego co robie moge uzyc funkcji fwrite <−−−
Zdecyduj się w końcu

! Nie dość , że pomogłem, to teraz szukasz innego sposobu. Przecież
napisałem użyć funkcji fwrite lub..
4 gru 23:18
rejnold: napisałeś*
4 gru 23:18
4 gru 23:20
rejnold: Powtórzę, "\n" − znak nowej linii
fprintf(file, "\n");
4 gru 23:22
ratatunku: udało mi się juz napisać kompletną funkcje
tak czy inaczej dzieki
4 gru 23:24
Dziadek Mróz:
...
#define SZ_X 10
#define SZ_Y 10
...
FILE *fp = fopen("liczby.txt", "w");
...
int **tab = (int **)malloc(SZ_X * sizeof(int *));
size_t i;
for (i = 0; i < SZ_X; i++)
{
tab[i] = (int *)malloc(SZ_Y * sizeof(int));
size_t j;
for (j = 0; j < SZ_Y; j++)
{
scanf("%d", &tab[i][j]);
fprintf(fp, "%d\n", tab[i][j]); // fprintf
/* fwrite
fwrite(&tab[i][j], sizeof(int), 1, fp);
fwrite("\n", sizeof(char), 1, fp); */
}
}
5 gru 02:09