matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
arleta28:
Pomóżcie. z
3
+z
2
+z−39=0
4 gru 22:28
Adamm:
dzielmy przez z−3 i mamy z=3 lub z
2
+4z+13=0 Δ=16−52=−36
−4±6i
z=
2
4 gru 22:31
arleta28:
jezu jakie proste. dzk.
4 gru 22:57