matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trojkata
ppp:
bardzo prosze o pomoc jest to krojkat prostokatny przeciwprostokatna=25 promien okregu wpisanego to=3 oblicz pole trojkata
4 gru 22:27
Adamm:
L=25+25+2*r=56
56
p=
=28
2
P=p*r=84
4 gru 22:29
ppp:
mam jedno pytanie..... dlaczego 25+25+2*r? skad to sie wzieło
4 gru 22:32