b.: nie, nie 2
1004 
zwróć uwagę, że 2
3=8, a jeśli trzy czynniki 2 zastąpimy dwoma trójkami,
to dostaniemy iloczyn 3
2=9>8. Czyli większy iloczyn dostaniemy,
jeśli weźmiemy trójki zamiast dwójek.
można próbować uzasadniać tak: powiedzmy, że mamy taki iloczyn największy możliwy
pytanie: czy może tam występować liczba > 4?
jest jasne, że liczba 5 nie może występować, bo jeśli zastąpimy ją przez 2*3 (2+3=5),
to otrzymamy większy iloczyn
i podobnie, jeśli występowałaby jakaś k>4, to gdy zastąpimy ją przez k-2 i 2 (k-2+2=k),
to otrzymamy iloczyn 2*(k-2)=2k-4=k+(k-4) > k większy
czyli w tym największym iloczynie mogą występować tylko 1,2,3,4
no i trzeba by dalej wnioskować podobnie
zgaduję, że wynik będzie 3
668*2
2