zbiory
kama: wyznacz A/B i B/A
zbiór A=<1,3>
zbiór B={1,2,3}
A/B= <1,2) dobrze ?
B/A=zbiór pusty ?
4 gru 20:45
Eta:

A\B= (1,2)U(2,3)
B\A=∅
4 gru 20:53
kama: 
dzięki
4 gru 21:00
Bogdan:

Można spojrzeć i tak.
| | A | |
Zapis A/B jest niezbyt poprawny oznacza raczej |
| , powinien być zapis A\B |
| | B | |
A\B | wymazujemy B i zostaje | = (1, 2)∪(2, 3)
B\A | wymazujemy A i przy okazji B | = ∅
4 gru 21:07
Eta:
4 gru 22:17
Bogdan:

Pozdrawiam Cię
Eto
4 gru 22:35
Eta:
Dziękuję

i wzajemnie pozdrawiam
4 gru 22:48
miodzio: A=(−2,5) i B=(3,∞) wyznacz sumę
5 gru 11:06
Jerzy:
A U B = (−2;+∞)
5 gru 11:12