matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
bark:
x
2
∫
dx
√
2−x
√
x
∫(
)
1/2
dx
1−x
√
x
4 gru 19:25
Mariusz:
1. t=
√
2−x
Możesz też liczyć przez części 2 ∫x
1/4
(1−x
3/2
)
−1/2
dx
1
−
∉ℤ
2
1
+1
4
5
2
5
=
=
∉ℤ
3
2
4
3
6
1
+1
4
1
1
−
=
∉ℤ
3
2
2
3
5 gru 06:49