matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz zbior wartosci funkcji
ppp:
wyznacz zbior wartosci funkcji: f(x)=−2(x−1)(x+4) help
4 gru 19:02
Jerzy:
1 − 4
x
w
=
= −3/2
2
f(−3/2) = −2(−3/2 − 1)(−3/2+4) = −2*(−2,5)*(2,5) = 12,5 Z
w
= (−
∞
;12,5]
5 gru 10:07