matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
KM:
Równanie postaci y'=g(ax+by+c) y'=(2y+6x+1)
2
u=2y+6x+1 czy pochodna z tego bedzie: u'=2y'+6
4 gru 19:02
Adamm:
jeśli u=2y+6x+1 to pochodna po x u'=2y'*y+6
4 gru 19:03
Adamm:
nieważne
4 gru 19:07