matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenie
Izzy:
Jak z postaci
3x − 6 +1
x − 2
mogę dojść do 3 +
1
x −2
Nie rozumiem jakim sposobem tak może wyjść
4 gru 18:38
ICSP:
3x − 6
1
3(x−2)
1
1
=
+
=
+
= 3 +
x − 2
x − 2
x−2
x − 2
x − 2
4 gru 18:39