matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
metto:
sinx=
√
3
2
dla x∊(−2π;2π) mam wyniki x=
π
3
x=
2
3
π x=−
5
3
π x=−
4
3
π Proszę o sprawdzenie
4 gru 18:33
Mila:
Dobrze:
√
3
sinx=
2
π
2π
x=
+2kπ lub x=
+2kπ
3
3
k=0
π
2π
x=
lub x=
3
3
k=−1
5π
4π
x=−
lub x=−
3
3
4 gru 19:01
metto:
Bardzo dziękuję
4 gru 19:05