matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź czwarty wyraz ciągu arytmetycznego
mental2009:
(a
n
), jeśli n ≥ 1 oraz: a) a
5
= 6, a
6
= −2 b) a
5
= 3, a
8
= 1
4 gru 17:57
Janek191:
a) r = a
6
− a
5
a
4
= a
5
− r
4 gru 18:03