logarytm, jak zrobić?
Kames: log1,1 ( log0,49 0,7 − log6,25 0,4 )
Jak takie coś rozwiązać? :c
4 gru 17:25
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
... = log1,1 ( |
| − ( − |
| )) = 0 |
| | 2 | | 2 | |
4 gru 17:29
Kames: a w jaki sposób to zrobiłeś? czy sobie tak o policzyłeś?
4 gru 17:30
Pumba57: Tak o sobie policzyl
np log
0,490,7= 0,5 bo 0,49
1/2 =
√0,49= 0,7 .
4 gru 17:33
Kames: aa no tak

dziękuję
4 gru 17:39
Pumba57: log
6,250,4= −0,5
| | 1 | | 1 | | 2 | | 2 | |
bo 6,25−1/2= |
| = |
| = |
| bo 0,4= |
| |
| | √6,25 | | 2.5 | | 5 | | 5 | |
4 gru 17:41
Janek191:
4 gru 17:49