matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja tg
Tomek:
Funkcję f(x)=tgx*tg2x*tg3x, zapisz w innej postaci.
4 gru 17:10
Mila:
sinx
sin(2x)
sin(3x)
*
*
=
cosx
cos(2x)
cos(3x)
sinx
2 sinx*cosx
sin3x
=
*
*
=
cosx
cos(2x)
cos3x
2sin
2
x
sin3x
=
*
cos(2x)
cos3x
4 gru 19:23