tożsamość trygonometryczna
Toma: Sprawdź czy równość jest tożsamością trygonometryczną
dochodzę do postaci cos
2x−sin
2x=cos2x ale to raczej bezsensu, bo to też tożsamość, może ktoś
nakierować
4 gru 17:06
Pumba57: czyli L=P tozsamosc
4 gru 17:08
Toma: no tak ale to trzeba doprowadzić do tej samej postaci
4 gru 17:10
Toma: πππππππ
4 gru 17:28
Toma: w jakim kierunku mam iść?
4 gru 17:39
Mila:
| | 1−tg2x | | | | cos2x | |
L= |
| = |
| * |
| = |
| | 1+tg2x | | | | cos2x | |
| | cos2x−sin2x | | cos(2x) | |
= |
| = |
| =P |
| | cos2x+sin2x | | 1 | |
4 gru 17:53