matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Który wyraz ciągu
mental2009:
(a
n
) jest równy 3 (znajdź n), jeśli n ≥ 1 oraz: a) a
n
= 2n − 7
2n+3
b) a
n
=
7
4 gru 16:58
Pumba57:
4 gru 17:01
Janek191:
a) a
n
= 3 ⇔ 2 n − 7 = 3 ⇔ 2n = 10 ⇔ n = 5 a
5
= 3
4 gru 17:13