matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie płaszczyzny
Andzia:
Napisz równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt P(1,0,2) i prostopadłej do prostej l, jeśli
x
l:
=3−y=6z
3
4 gru 16:11
Adamm:
1
r(t)=<3t;−t+3;
t>
6
1
n=<3; −1;
>
6
1
3(x−1)−y+
(z−2)=0
6
18x−18−6y+z−2=0 18x−6y+z−20=0
4 gru 16:16