matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Który wyraz ciągu
mental2009:
Który wyraz ciągu (a
n
) jest równy 3 (znajdź n), jeśli n ≥ 1 oraz: a) a
n
= 2n − 7
2n+3
b) a
n
=
7
4 gru 15:26
Pumba57:
a) 2n−7=3
2n+3
b)
=3 /*7
7
2n+3=21 To jest juz latwe
4 gru 15:30