matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ile wyrazów dodatnich ma ciąg
mental2009:
Ile wyrazów dodatnich ma ciąg (a
n
), jeśli n ≥ 1 oraz: a) a
n
= u−{1}{2}n +3 b) a
n
= −2n + 15
4 gru 15:07
mental2009:
1
a) a
n
= −
n +3
2
4 gru 15:11
Jerzy:
Rozwiązuj nierówności: a
n
> 0
4 gru 15:13