matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg
mental2009:
Dany jest ciąg (a
n
). Znajdź trzeci wyraz tego ciągu, jeśli n ≥ 1 oraz: a) a
n
= (−1)
n
* (n−3) b) a
n
= (−2)
n
* n
4 gru 14:59
Adamm:
a) a
3
=(−1)
3
*(3−3)=0
4 gru 15:00
Jerzy:
b) a
3
= (−2)
3
*3 = −24
4 gru 15:01