Prosze o Rozwiazanie i Wyjasnienie Zadania
tsc: Liczba log2 36 jest równa:
A. 2+log2 9 (nie wiedzialem jak ta mala dwujke zapisac wiec przy LOG wiec jest jak jest)
B. 4+log2 3
C. 2+log2 3
D. log2 9 + log2 3
Moglby ktos to rozwiazac i opisac dokladnie o co w tym chodzi? nie bylo mnie w szkole przez
kilka dni i wlasnie w tym czasie mielismy logarytmy...mam jeszcze kilkanascie zadan
dotyczacych logarytmow ale mysle ze jak ktos by te zadanie rozwiazal i wyjasnil na czym polega
to z reszta zadan bym dal sobie rade
12 sty 18:10
kamil:
log2 36=log2 (4*9) = log2 4 + log2 9 = 2+log2 9
14 sty 09:06