matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiedząc, że log_3 4=a oblicz:
gorc:
Wiedząc, że log
3
4=a oblicz: a) log
3
81
4
b) log
3
9
√
4
Bardzo proszę o pomoc
4 gru 12:17
Jerzy:
a) = log
3
81 − log
3
4 = 4 − a
1
b) = log
3
9 + log
3
4
1/2
= 2 +
a
2
4 gru 12:19
gorc:
Super! Dzięki!
4 gru 12:20