Zadamie nr 46 . Kryg
5-latek: dany jest odcinek MN i polprosta AB
jaka figura jest zbior wszystkich punktow X polprostej AB takich ze
a) 3MN≤AX≤4MN
b) AX≥3MN
c) 0≤AX≤3MN
Wykonaj rysunki
4 gru 11:42
Pumba57:
4 gru 15:24
Pumba57:
4 gru 17:21
5-latek:
4 gru 20:22
tomek:

a) jest to odcinek KL o długości odcinka MN
4 gru 20:50
tomek:
b) półprosta KB
c)odcinek AK
4 gru 20:51
Janek191:

a)
4 gru 20:52
Janek191:
4 gru 20:52
5-latek: A cos wiecej mozesz powiedziec ?
4 gru 20:52
Janek191:
Układ współrzędnych nie jest potrzebny
4 gru 20:54
tomek:

tak łatwiej narysowało się...nie jest potrzebny
4 gru 20:56
5-latek: Dzieki , łapie juz to

Teraz zadnie nr 50 jesli mozesz
janek 
Zaraz znajde link do niego i podbije .
4 gru 20:56
Janek191:
4 gru 20:59
5-latek: Narysowalem sobie to troche inaczaej
Tylko jak to teraz uzasadnic (z tym problem
4 gru 21:01
Janek191:
Poczytaj Tw. 6.1 i wyjaśnienia do tego tw.
4 gru 21:04
5-latek: Jesli by tez chcial tomek zobaczyc to
Rozne punkty ABCDIO naleza do jednej prostej AO=BOi C)=D)
sprawdz ze AC=BDi AD=BC
4 gru 21:04
5-latek: Moze byc tak ?
CO= CA+AO
OD= OB+BD jesli CO=OD I OA=OB to musi AC=BD
To jedno juz mam
Ale nie weim jak AD=BC
4 gru 21:10
5-latek: CB= CO+OB
AD= AO+OD
Teraz CO=D0 i OB=AO wiec CB=AD .
tak bym to zrobil .
4 gru 21:15
tomek:
i dobrze
4 gru 21:20
5-latek: dziekuje bardzo za pomoc
4 gru 21:22