matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
XYZ:
Ze zbioru liczb naturalnych dwucyfrowych losujemy jedną.Prawdopodobieństwo wylosowania liczby podzielnej przez 3 i 5 jest równe
2
A.
30
3
B.
50
7
C.
100
2
D.
25
4 gru 10:40
Janek191:
I Ω I = 99 − 9 = 90 I A I = 6 więc
6
2
P( A) =
=
90
30
4 gru 11:04
XYZ:
Dziękuję
4 gru 11:10