pomocy! Rozwiąż układy równań metodą podstawiania!
Ess : a) x + 3y = 3 b) 2x − y = 10
x − y = 5 x + 5y = −17
c) 3m + n = 9
2m − 5n = −11
Tylko że to wszystko w tym dużym nawiasie.
Kto pomoże i rozwiąże będę serdecznie wdzięczna
12 sty 17:58
Ergo: b) y=2x−10
x+5(2x−10)=−17
y=2x−10
x+10x−50=−17
y=2x−10
11x=33
x=3
6−y=10
x=3
y=−4
12 sty 18:04
daria: 3m+n=9
2m−5n=−11
10 gru 19:52
10 gru 19:57
i love you match: wiesz? Rozwiaz uklady rownan metoda podstawiania
a) { x−2y=1
y= −2
b) { 3x+y=−6+y
x+y=2
c) { 2x + 3y =1
1/2x −y =2
PROSZE O POMOCY !
20 sty 18:28