matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tttt
majka:
−4
czy
= +
∞
? czy jednak ten minus przed 2 w mianowniku wplywa na wynik?
(0
−
)(−2)(2)
4 gru 00:08
Adamm:
wpływa
4 gru 00:08
majka:
−1
czyli np
= −
∞
(0
−
)(−1)
−1
i
=+
∞
(0
−
)(1)
4 gru 00:10
Adamm:
tak
4 gru 00:13