matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta
Andzia:
Napisz równania parametryczne prostej l przechodzącej przez punkt (3,4,−2) i równoległej do prostej l
1
, gdy:
⎧
x=t
l
1
:
⎨
y=3
⎩
z=2−t
3 gru 18:09
Adamm:
r(t)=<3;4;−2>+t<1;0;−1>
3 gru 18:20
Mila:
Równanie parametryczne: l: x=3+s y=4 z=−2−s, s∊R
3 gru 18:36