matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
Norbert97:
limx→0 (1−3x)
(
1/x)
3 gru 17:52
Adamm:
lim
x→0
(1−3x)
1/x
= e
−3
3 gru 17:54
Norbert97:
mógłbyś wyjaśnić?
3 gru 17:56
Adamm:
1
t=
x
3
lim
t→±
∞
(1−
)
t
= e
−3
t
3 gru 17:58
rejnold:
−3
lim
x−>0
(1+
)
x
x
3 gru 17:59